Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwbouw woonzorgcentrum Akert

Woonzorgcentrum Akert, in de gelijknamige wijk in Geldrop, voldoet niet meer aan de huidige eisen. De technische staat is op orde, maar het gebouw is verouderd (op onderdelen is het al 55 jaar oud). Bovendien past het niet meer binnen de visie op zorg die Ananz heeft. Daarom gaat Ananz een nieuw woonzorgcentrum bouwen op het terrein aan Grote Bos. De verwachting is dat de verhuizing eind 2022 plaats zal vinden.

Terrein Grote Bos

Het nieuwe woonzorgcentrum wordt gebouwd op het terrein aan Grote Bos nummer 6-8. Daar bevinden zich al woonzorgcentra Berk en Heuvel en hospice Het Baken van Ananz. Door deze concentratie van woonzorgcentra kan geprofiteerd worden van de gezamenlijke faciliteiten. Bovendien ligt het nieuwe gebouw in een mooie groene en rustige omgeving.

Modern, duurzaam en nieuwste ontwikkelingen

Het nieuwe woonzorgcentrum wordt licht, modern, duurzaam en ingericht volgens de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van domotica. Maar daarnaast is het belangrijk dat de sfeer van de huidige Akert behouden blijft. De klankbordgroep met vertegenwoordigers van bewoners, mantelzorgers en medewerkers zal hier extra op toezien.

Het nieuwe gebouw

  • Er is plaats voor 84 bewoners met lichamelijke beperkingen en/of dementie.
  • Er zijn 16 plaatsen voor dagbesteding.
  • De appartementen worden 2x zo groot als de huidige appartementen bij Akert.
  • Ieder appartement heeft een woon-/slaapkamer, een keukenblokje en een eigen badkamer met toilet.

Voortgang

De bewoners, medewerkers, mantelzorgers, vrijwilligers en andere direct betrokkenen zijn inmiddels ingelicht. Momenteel wordt de projectorganisatie verder ingericht. Vervolgens kan een start gemaakt worden met onder meer de aanbesteding van bijvoorbeeld de aannemer. Naar verwachting zal de nieuwbouw eind 2022 gereed zijn.

 

Meer informatie is te vinden op www.ananz.nl/grote-bos