Naar het nieuwsoverzicht

Het Anna kleurt langzaam ‘Groen’. Anna Zorggroep zet handtekening onder Green Deal Zorg Eindhoven/MRE

Samen met 13 andere grote gezondheidsinstellingen en 11 gemeenten werken we aan de zogenaamde Green Deal Zorg Eindhoven/MRE. Het doel van de Green Deal Zorg is om de milieuprestaties van zorginstellingen te verbeteren door energie te besparen, efficiënter met afval en water om te gaan, voedselverspilling tegen te gaan en vervoersbewegingen te beperken. Alle zorginstellingen moeten binnen 3 jaar na ondertekening van de Green Deal minimaal het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg behalen.

We hebben al veel stappen gezet in de ontwikkeling om een groene Zorggroep te worden, in aansluiting met de doelstellingen in ons Strategisch Kader 2021 – 2024. Het is mooi dat we hierin kunnen samenwerken met alle partijen in de regio, om zo kennis en ervaringen te delen. De komende tijd gaan we deze stappen verder uitbreiden!

Deelnemende instellingen en gemeenten

Zorgpartijen
Anna zorggroep, Amarant , Archipel groep, Catharina ziekenhuis, Combinatie Jeugdzorg, GGZE, Libra groep, Lunet zorgen, Maxima Medisch centrum, Savant zorg, Oktober zorg, Valkenhof, Vitalis en ‘t Wasven.

Gemeenten
Best, Cranendonck, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Reusel- de Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Overige partijen
Milieu Platform Zorg, Brabants ontwikkeling Maatschappij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.