Naar het nieuwsoverzicht

Fysiotherapeuten Ananz gestart met beeldbellen via BeterDichtbij

De geriatrie-fysiotherapeuten van Ananz zijn vorige week gestart met beeldbellen via de app BeterDichtbij. Op deze manier kunnen ze contact houden met de kwetsbare ouderen, waarbij fysieke zorg op dit moment niet mogelijk is. Via beeldbellen kunnen de fysiotherapeuten cliënten op afstand bijstaan, advies geven en zelfs samen oefeningen doen.

Samen therapie voortzetten

Marijke Janssen, fysiotherapeut: “Het was spannend of het zou gaan lukken met deze doelgroep, maar het is gelukt! De ouderen vinden het fijn om op deze manier contact te hebben en samen de therapie voort te kunnen zetten.”

Team Behandeling en Begeleiding

Op dit moment is de app beschikbaar voor alle disciplines binnen het team Behandeling en Begeleiding. Komende periode wordt gekeken naar verdere uitbreiding voor: ergotherapie, logopedie, diëtetiek, geestelijk verzorger, specialist ouderengeneeskunde en bewegingsagogen.

 

De specialist of zorgverlener beslist of cliënten in aanmerking komen voor digitaal contact via de app BeterDichtbij en neemt hierover contact op.

Na eenvoudige en eenmalige registratie kunnen cliënten via de BeterDichtbij app contact hebben met de specialist of zorgverlener.