Naar het nieuwsoverzicht

Aannemer Houta gaat nieuw woonzorgcentrum Heide bouwen

Voorzitter raad van bestuur Anna Zorggroep Erik-Jan Borgmeijer en directeur Patrick Houtakkers van Houta Bouw hebben maandagmiddag 13 december het contract voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Heide getekend. De Anna Zorggroep heeft hiervoor een offertetraject gevolgd.

Houta is al bekend met de Anna Zorggroep: zo verzorgden zij onlangs de verbouwing van de apotheek in het Anna Ziekenhuis en een paar jaar geleden de bouw van het personeelsrestaurant. Bovendien is Houta afkomstig uit Geldrop met een goede naam en mooie referentie projecten. 

Momenteel vinden de werkzaamheden plaats om de grond bouwrijp te maken. De officiële bouw gaat half februari van start.

Waarom een nieuw woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Akert, in de gelijknamige wijk, voldoet niet meer aan de huidige eisen. De technische staat is op orde, maar het gebouw is verouderd en past niet meer bij de visie op zorg van Anna Ouderenzorg. Daarom gaat Anna Ouderenzorg een nieuw woonzorgcentrum bouwen op het terrein van Grote Bos. Het woonzorgcentrum krijgt de naam Heide. 

Heide wordt een woonzorgcentrum waarmee de beste zorg geleverd kan worden in huisvesting die voldoet aan de huidige/toekomstige eisen. Het gebouw is licht, modern, duurzaam en ingericht op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van domotica.

Uiteraard komt de sfeer van de huidige Akert zoveel mogelijk terug in het nieuwe gebouw. Dat gebeurt in samenspraak met bewoners, mantelzorgers en medewerkers.

De verwachting is dat de bewoners van Akert in de zomer van 2023 kunnen verhuizen.

Op de foto van links naar rechts: directeur Ronald van Dielen en directeur Patrick Houtakkers van Houta Bouw, en Erik-Jan Borgmeijer, voorzitter raad van bestuur Anna Zorggroep.