Naar het nieuwsoverzicht

Start samenwerking ROC ter AA; 'Beste zorg voor kwetsbare ouderen'

Op vrijdag 20 september ondertekenden ROC ter AA en Ananz de samenwerkingsovereenkomst ‘Beste zorg voor kwetsbare ouderen’. Marion van Zoom, directeur Ananz: “Wij bieden onze huiskamerassistenten een opleiding tot Helpende Welzijn niveau 2 aan bij ROC ter AA. Hiermee verhogen we de kennis en vaardigheden van onze medewerkers waardoor we een extra professionaliseringsslag kunnen maken voor onze bewoners.”

Samen en persoonlijk opleiden
ROC ter AA stelde een opleidingsprogramma op maat samen voor Ananz. Op basis van een starttoets wordt beoordeeld of de opleiding past bij de startkennis van de huiskamerassistenten van Ananz die deel willen nemen. Juliette Aerts, ROC ter AA: “Mocht bijvoorbeeld de Nederlandse taal nog om aandacht vragen dan volgen er extra lessen gedurende de opleiding voor deze medewerker. Zo geven we op een persoonlijke manier vorm aan het programma”.

Huiskamerassistenten enthousiast
De ruim 120 huiskamerassistenten van Ananz zijn inmiddels geïnformeerd over de opleiding, er waren veel enthousiaste reacties! 21 medewerkers zijn inmiddels aangemeld voor de opleiding die op 13 november 2019 van start gaat. In september 2020 start een tweede groep huiskamerassistenten. Ananz neemt de kosten voor de opleiding voor haar rekening én medewerkers mogen de opleiding in werktijd volgen.