Naar het nieuwsoverzicht

St. Anna Ziekenhuis en Ananz ouderenzorg organiseren online vragenuurtje over vallen en veiligheid bij ouderen

Op woensdag 18 december om 19.30 uur organiseren het St. Anna Ziekenhuis en Ananz ouderenzorg voor de vijfde keer Anna’s Online Vragenuurtje, met als onderwerp: vallen en veiligheid bij ouderen. Geriaters Ellis Gommans en Floor Kamerman en geriatrie fysiotherapeut Mirjam Ter Beek beantwoorden live in beeld alle vragen rondom dit onderwerp.

Ongeveer één op de drie oudere mensen valt 1x per jaar of zelfs vaker. Een val die leidt tot ziekenhuisopname zorgt er helaas vaak voor dat de algehele gezondheid van een oudere achteruit gaat. Het St. Anna Ziekenhuis wil met het vragenuurtje aandacht vragen voor dit onderwerp en ook mantelzorgers bewust maken van valrisico’s. Voor dit vragenuurtje zocht het ziekenhuis de samenwerking op met ouderenzorgorganisatie Ananz, beide zijn onderdeel van de St. Anna Zorggroep.

Hoe werkt het?

Kijkers kunnen tijdens de livestream, die te volgen is via website en Facebook, via WhatsApp vragen inzenden op nummer: 06 - 57 71 79 98. Het stellen van een vraag is volledig anoniem. Het is ook mogelijk om vooraf vragen in te zenden via WhatsApp of via www.st-anna.nl/vragenuurtje. Geriaters Floor Kamerman en Ellis Gommans (St. Anna Ziekenhuis) en geriatrie fysiotherapeut Mirjam ter Beek (Ananz) beantwoorden dan ‘live’  de vragen in beeld.

Meer informatie en live meekijken

Ga voor meer informatie, het vooraf stellen van vragen, het deelnemen aan of het meekijken naar www.st-anna.nl/vragenuurtje. Op deze pagina zijn ook de vorige edities van het vragenuurtje terug te kijken.

Laagdrempelig contact

Anna’s Vragenuurtje is een laagdrempelige manier om mensen contact te laten leggen met specialisten van het St. Anna Ziekenhuis. Het vragenuurtje is niet bedoeld als een consult. Het is een aanvulling op bestaande vormen van voorlichting die het St. Anna Ziekenhuis aanbiedt.