Naar het nieuwsoverzicht

Presentatie over Maria door Eric Kolen

In januari en februari verzorgt cultureel ondernemer en publicist Eric Kolen in de diverse woonzorgcentra van Ananz een presentatie over Maria. Over hoe zij niet alleen Brabant, maar ook de rest van de wereld ‘veroverde”.

Achtergrond, verering en wonderen

In het Brabantse met zijn ‘veldkapellekes’, bedevaarten en processies zijn mei en oktober dé Mariamaanden. In menig woning staat een Mariabeeld in de huiskamer, dikwijls met een ‘kaorske’. Desalniettemin is Maria voor de meeste mensen vooral de middelares, die een goed woordje doet bij haar zoon als er iets gedaan moet worden. Bij ziektes, examens of andere belangrijke gebeurtenissen. Eric Kolen gaat in op de achtergronden van Maria, waar de verering vandaan komt en waarom zij verbonden is met allerlei wonderen. Een diaserie, met beelden vanuit Brabant, maar ook vanuit de rest van de wereld illustreren zijn lezing. Ook de bekende oude Marialiederen als ‘Sterre der Zee’ en ‘Reinste der Schepselen’ zullen niet ontbreken.

Presentatie bijwonen?

Wilt u deze Maria-presentatie bijwonen? U bent van harte welkom! Kosten bedragen €5 per persoon, inclusief een consumptie. Graag aanmelden bij Veroni Haans, coördinator Welzijn: v.haans@st-anna.nl, of via 088-5677713. U kunt kiezen uit:

  • 15 januari -19.30-21.15 uur in woonzorgcentrum Berkenheuvel Geldrop
  • 05 februari - 19.30-21.15 uur in woonzorgcentrum Akert Geldrop
  • 12 februari - 19.30-21.15 uur in woonzorgcentrum Nicasius in Heeze