Naar het nieuwsoverzicht

Nominatie voor Anneke van der Plaats-Award

Vrijwilligerscoördinator Veroni Haans van Ananz is door voorzitter Silvia Eickholt van Stichting Het Momentum genomineerd voor de Anneke van der Plaats-Award. 

De Stichting Momentum werkt samen met Ananz en koppelt maatjes aan bewoners met dementie. Het uitgangspunt daarbij is een persoonlijke match waarbij gekeken wordt naar gezamenlijke interesses van vrijwilliger en bewoner. 
Elke vrijwilliger krijgt een uitgebreide training van 3 avonden en 1 dagdeel over dementie en wat het betekent om maatje te zijn. De vrijwilliger bezoekt de bewoner met dementie 1 uurtje per week. 

Ananz zorgt voor de selectie en begeleiding van de vrijwilligers, en zorgt voor de goede match. 

Silvia Eickholt: Mede dankzij de inzet en het enthousiasme van Veroni hebben we al zoveel mooie matches kunnen realiseren binnen Ananz. Wij zijn Veroni dankbaar voor haar vertrouwen, enthousiasme en steun en daarom nomineren we haar.

De Anneke van der Plaats-Award

De Anneke van der Plaats-Award wordt op 9 oktober uitgereikt tijdens het congres de wondere wereld van dementie in Ede. 

Bezoek jury

Op 23 september brachten 2 vertegenwoordigers van de jury een bezoek aan Ananz: Marcellino Bogers en Huub Buijssen. Veroni Haans en activiteitenbegeleider Inge Stammen hebben ze alles verteld over Het Momentum en de bijzondere matches die al tot stand gebracht zijn. 

Meer informatie over Het Momentum? Of zelf vrijwilliger worden?

Kijk op www.hetmomentum.nl