Naar het nieuwsoverzicht

Landelijke versoepelingen ook bij Ananz

Een aantal landelijke maatregelen die zaterdag 5 juni ingaan gelden ook voor Ananz. Goed nieuws voor de bewoners van Ananz en hun bezoekers. 

De versoepelingen 

  • Bewoners en cliënten mogen thuis (in hun kamer of appartement) maximaal 4 bezoekers ontvangen. Het blijft verplicht om 1,5 meter afstand te houden en dat is bij 4 personen op de kamer of in het appartement niet mogelijk. Daarom geldt bij Ananz: 4 bezoekers per dag. Plus eventueel 1 kind jonger dan 13 jaar.
  • Buiten mogen 4 personen samen zijn, ook op 1,5 meter afstand. Dus een bewoner of cliënt mag met 3 anderen buiten zijn. Kinderen jonger dan 13 jaar zijn uitgesloten van deze regel. En behoren bezoekers tot 1 huishouden? Dan hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.

Gasterij Bij de Boom bij Heuvel

De landelijke versoepelingen op het gebied van de horeca gelden ook voor gasterij Bij de Boom. Zo mogen buiten en binnen maximaal 50 personen zitten, met maximaal 4 personen aan 1 tafeltje en zijn kinderen jonger dan 13 jaar uitgesloten van deze regel. Reserveren en 1,5 meter afstand houden blijven verplicht. Bij de gasterij hangt een poster met alle regels. Om dit goede nieuws te vieren krijgen gasten zaterdag 5 juni het eerste kopje koffie gratis. 

Basisregels 

Ananz roept iedereen op zich aan de basisregels te houden. Het maakt niet uit of iemand wel of niet gevaccineerd is.

  • Desinfecteer uw handen
  • Blijf een mondkapje dragen
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Laat u testen als u klachten heeft

Meer informatie over het cororanvirus en Ananz