Naar het nieuwsoverzicht

Collega’s Anna Zorggroep strijden om eer beste verbeteridee

Onlangs vond de 11e editie van de Lunchbreak plaats. Een inspirerend evenement waar collega’s van de St. Anna Zorggroep aan elkaar initiatieven presenteren die bijdragen aan de verbetering van de zorg aan patiënten en cliënten. Deze editie waren er maar liefst tien verbeterinitiatieven die in een leuke vlog toegelicht werden.

Winnaars

Een vakjury beoordeelde de tien verbeterinitiatieven op onder andere de meerwaarde voor cliënten/patiënten, kwaliteitswinst, de mate van innovatie en manier waarop het initiatief werd gepresenteerd.

De prijs voor het beste verbeteridee ging naar het project Hospital Elder Life Program (HELP). Een project waarbij geschoolde vrijwilligers medewerkers ondersteunen bij de zorg voor oudere kwetsbare patiënten. Door extra begeleiding en persoonlijke aandacht kunnen deze patiënten meer hun zelfstandigheid behouden en wordt hun welzijn bevorderd. Daarnaast zorgt de hulp van de vrijwilligers voor vermindering van de werkdruk bij medewerkers.

De prijs voor het beste verbeterproject ging naar Het Momentum. Een project waarbij een vrijwilliger wordt gekoppeld aan een oudere met dementie op basis van eenzelfde interesse, verleden of bijvoorbeeld beroep. Door een wekelijks passend contactmoment is er meer aandacht voor de cliënt en wordt de (mantel)zorger tijdelijk ontlast.

Publieksprijs

Het project van De Familiekamer ontving de meeste stemmen van de medewerkers en werd de grote winnaar van de publieksprijs. De Familiekamer is een huiselijk ingerichte kamer op de verpleegafdeling neurologie en interne geneeskunde voor patiënten die wachten op een plaats in een hospice. Patiënten en hun naasten kunnen in de familiekamer verblijven waarbij er alle ruimte is voor privacy, persoonlijke aandacht en zorg.

Innovatieplatform

De St. Anna Zorggroep stimuleert medewerkers actief hun verbeterinitiatieven te verwezenlijken. Dit werd tijdens de Lunchbreak door de lancering van het Sparkle Innovatieplatform. Een platform voor en door medewerkers, dat ruimte en ondersteuning geeft om verbeterinitiatieven te delen, er mee te experimenten en te kunnen realiseren.