St. Anna Logo

Woonzorgcentrum Berk is één van de twee gebouwen die onderdeel zijn van locatie Berkenheuvel. Het witte gebouw, gelegen in een van de mooiste wijken van Geldrop, dichtbij de bossen en hei en omgeven door groen, biedt 76 kleinschalige woonplekken voor ouderen die psychogeriatrische verpleeghuiszorg nodig hebben. Een veilig thuis voor cliënten met dementie.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

We bieden hier verpleeghuiszorg volgens de principes van kleinschalige, cliëntgerichte zorg. Dit betekent onder meer dat we herkenbare structuren bieden in een huiselijke en lichte omgeving. Iedere bewoner heeft een eigen kamer en daarnaast is er een centrale huiskamer, waar gezamenlijk wordt gegeten en waar activiteiten plaatsvinden. Onze bewoners hebben veel vrijheid en kunnen op verschillende plaatsen zelf naar buiten. Dit kan bijvoorbeeld in de fraai aangelegde binnentuin en daarnaast heeft ook iedere huiskamer een eigen buitenruimte met terras en aangelegd groen.

Het hele gebouw is ingericht op een manier die aansluit bij de beleving van onze bewoners. Het bevat verschillende elementen van vroeger, die zorgen voor herkenning en rust. Op regelmatige basis worden er activiteiten georganiseerd, dit gebeurt zowel in de huiskamers, als in de recreatieruimte 'De Zon'.

Ook bieden we op deze locatie dagbesteding. 

In woonzorgcentrum Berk is ook een professionele kapsalon gevestigd. Hiervan maken zowel bewoners van Berk als van het tegenover gelegen woonzorgcentrum Heuvel gebruik.