St. Anna Logo

Woonzorgcentrum Akert in de gelijknamige Geldropse wijk biedt ouderen diverse vormen van huisvesting en zorg. Akert beschikt over onder andere verzorgingshuisplaatsen, groepswoningen voor cliënten met dementie en een eetpunt in De Vlinderhof. Ook kunnen cliënten met beginnende dementie hier een dagactiviteitenprogramma volgen. Akert wil een fijne en toegankelijke plek zijn voor ouderen uit de buurt; een plek waar zij elkaar kunnen ontmoeten in bijvoorbeeld De Vlinderhof of buiten op het terras.  

Huisvesting en zorg

Akert biedt 44 plaatsen voor verzorgingshuiszorg en 35 plaatsen voor psychogeriatrische verpleeghuiszorg.

Psychogeriatrische afdeling de Zwaan

Psychogeriatrische afdeling de Zwaan is speciaal voor cliënten met dementie en bestaat uit drie kleinschalige woongroepen. Iedere woongroep heeft een sfeervolle woonkamer en eigen tuin. Cliënten met beginnende dementie hebben hier ook de mogelijkheid een dagactiviteitenprogramma te volgen.

De Vlinderhof

De Vlinderhof is de ontmoetingsruimte van De Akert. Hier vinden tal van activiteiten plaats en nuttigt u met elkaar de maaltijden. De Vlinderhof bestaat uit 2 gedeelten. In de kleinere ruimte kunt u met familieleden en bezoekers gezellig een drankje nemen. In de zomer kan dat ook op het ruime mooie terras, lekker onder de parasols. 
De grotere ruimte gebruiken de bewoners voor de maaltijden en voor de activiteiten die er geregeld plaatsvinden.

De middagmaaltijd van 12 uur vindt in alle rust plaats. De deur blijft dicht en er is geen afleiding. Die rust zorgt ervoor dat de bewoners meer betrokken zijn in het moment en meer genieten van de maaltijd.

Activiteiten

Cliënten kunnen deelnemen aan diverse activiteiten en hobbyclubs. Veel van deze activiteiten vinden plaats in De Vlinderhof. Voor wie er een sportieve uitdaging aan wil gaan beschikt Akert over een jeu de boules baan.

Faciliteiten

Akert beschikt over een kapper en een pedicure.

 

Kijk voor een overzicht van alle zorgmogelijkheden en diensten die woonzorgcentrum Akert biedt in het A-Z overzicht hieronder.