St. Anna Logo

Wie in Heeze woont, wil vaak niet meer weg uit deze Parel van Brabant. Als je ouder wordt en zorg nodig hebt, zijn je wortels in het dorp vaak zelfs kostbaarder dan ooit. Al jaren biedt woonzorgcentrum Nicasius van Anna Ouderenzorg betrokken, warme en deskundige verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg. Dankzij deze zorg en ondersteuning kunnen ouderen in Heeze (blijven) wonen op de manier die bij hen past.

Het fijne, nieuwe, lichte gebouw aan het Berkelmanspad biedt een thuis aan mensen met dementie en aan ouderen met lichamelijke aandoeningen.

Kleinschalig wonen voor bewoners met dementie

Op de begane grond zijn kleinschalige groepswoningen voor psychogeriatrische (dementerende) bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer. Per groepswoning is er een sfeervolle woonkamer met open keuken en een terras dat grenst aan de prachtige binnentuin.

De tuin is groot genoeg om heerlijk zelfstandig rond te dwalen, zonder de weg kwijt te kunnen raken. Juist als de wereld om je heen door dementie op zijn kop lijkt te staan, is een vertrouwde en veilige omgeving met fijne sociale contacten heel belangrijk. 

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Zorgcoördinator Natasja laat u in het filmpje de afdeling zien waar mensen met dementie wonen.

Cliënten met lichamelijke aandoeningen

Op de eerste verdieping van het nieuwe complex van Nicasius liggen 22 prachtige, lichte en zeer ruime appartementen. Deze zijn voor bewoners die door vooral lichamelijke aandoeningen en zorg en begeleiding nodig hebben. Het gebouw heeft een mooie, eenvoudig toegankelijke binnentuin. 

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Zorgcoördinator Diana laat u in het filmpje de afdeling zien waar mensen met lichamelijke problemen wonen.

Zorg op maat

Naast deze veilige woonomgeving, bieden we cliënten medische zorg op maat. Een team van specialisten ouderengeneeskunde, behandelaars en verpleegkundigen staat 24- uur per dag klaar. De individuele zorgbehoefte van de cliënt staat hierbij centraal.

Activiteiten

Binnen Nicasius wordt er door een groep vrijwilligers van alles georganiseerd. Van muziekmiddagen, sport- en spelactiviteiten en creatieve activiteiten tot uitstapjes. Liever zelf of onder begeleiding op stap? De centrale, fijne woonplek in het hart van Heeze maakt het makkelijk om een kop koffie te gaan drinken of even een boodschap te gaan doen.

Kijk voor een overzicht van alle zorgmogelijkheden en diensten die woonzorgcentrum Nicasius biedt in het A-Z overzicht hieronder.

Vacatures

Nicasius is regelmatig op zoek nieuwe medewerkers in de zorg. Ben jij of ken jij iemand die geïnteresseerd is? Op onze website annawerkt.nl vind je alle informatie.