St. Anna Logo

Een hospice is bedoeld voor mensen die in de terminale fase van hun leven zijn en voor wie thuis sterven niet mogelijk of niet wenselijk is. Thuis ontbreken soms de mogelijkheden voor de intensieve zorg en begeleiding die nodig zijn. In het hospice op locatie Berkenheuvel is alle medische zorg 24 uur per dag aanwezig. Het accent ligt echter vooral op uw welzijn in de laatste maanden. Afscheid nemen op uw manier. Het hospice is gelegen in een prachtige, rustige, groene omgeving. De parkachtige tuin rondom het hospice biedt volop de gelegenheid tot het maken van mooie wandelingetjes. Binnen hangt een huiselijke sfeer.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Eigen ruimte

De periode dat u te gast bent in het hospice heeft u een eigen ruimte tot uw beschikking. Deze bestaat uit een lichte zit-slaapkamer met een pantry en een badkamer. U kunt eigen accessoires en klein meubilair meenemen zodat u gevoel zoals thuis krijgt. Zo kunt u bijvoorbeeld ook uw eigen foto’s ophangen. Uiteraard zijn ook familie, vrienden en bekenden van harte welkom.

Gezamenlijke ruimtes

Op de begane grond is een gedeelde sfeervolle huiskamer aanwezig. Deze grenst aan een parkachtige tuin met verschillende terrassen. In de grote, volledig ingerichte keuken kan eventueel door familie en vrienden gekookt worden.

Overnachten familie

Familie of dierbaren kunnen ’s nachts in een logeerkamer blijven slapen. U kunt ook iemand op uw kamer laten overnachten, op een 2-persoons-slaapbank.

Welzijn

In ons hospice draait alles om uw welzijn. De professionals en vrijwilligers doen er alles aan om u de hoogst mogelijke kwaliteit van leven te geven. Om u zoveel mogelijk thuis en geborgen te laten voelen en zoveel mogelijk vrij te laten zijn van pijn en andere ongemakken. Om zoveel mogelijk zin te geven aan deze kostbare periode en om de ruimte te geven aan u en uw naasten.

Bezoek

Bezoek is de hele dag welkom. U bepaalt zelf wie u op bezoek krijgt, wanneer en hoe lang.

Huisdieren

Ook huisdieren zijn van harte welkom indien u of uw naasten er zelf voor kunnen zorgen en zij niet voor overlast voor de andere cliënten zorgen.

Eten en drinken

Er is een divers aanbod in eten en drinken. U kiest zelf waar en wanneer u de maaltijd wilt gebruiken: op uw eigen kamer, in de eetkamer aan een mooi gedekte tafel of in het sfeervolle restaurant van woonzorgcentrum Heuvel: gasterij Bij de Boom.

Faciliteiten

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die er zijn voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kapper en wasserij (allebei tegen betaling). Maar er is ook een gevarieerd activiteitenprogramma: schilderen, koken, lezen, thema-avonden etc.

Team vrijwilligers

Het hospice heeft een betrokken team van vrijwilligers die u ondersteunen bij de dagactiviteiten en bij het tegemoetkomen aan uw wensen. Nieuwe vrijwilligers zijn bij Anna Ouderenzorg altijd welkom. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Veroni Haans: V.Haans@st-anna.nl

Vast team - 24 uur per dag

Er is een vast team van verzorgenden/verplegenden en vrijwilligers, maar u kunt ook kiezen om verzorgd te worden door familie of vrienden. Alle nodige zorg is 24 uur per dag dicht in de buurt beschikbaar.

Indicatie & vergoeding

Voor het hospice heeft u een indicatie 'ELV' nodig. Uw huisarts of de transferverpleegkundige uit het ziekenhuis kan u verwijzen naar het hospice.
Over het algemeen wordt hospicezorg vergoed vanuit uw zorgverzekering. Uw eigen risico wordt aangesproken. Kijkt u wel even na of uw zorgverzekering een contract heeft met Hospice Het Baken. Woont u thuis en beschikt u over een WLZ indicatie? Dan worden de kosten door de WLZ betaald. U betaalt een eigen bijdrage die door het CAK berekend en geïnd wordt. Dit gaat buiten Anna Ouderenzorg om.
Voor sommige diensten moet apart betaald worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van de wasserij voor uw kleding. Een overzicht van de diensten waarvoor u apart betaalt, kunt u opvragen bij het Transmuraal Team van de Anna Zorggroep.

Medicijnen

Via de apotheek van het Anna Ziekenhuis krijgt u voortaan de medicijnen die u thuis al gebruikte plus de (eventuele) nieuwe medicijnen. Op die manier gebeurt de medicatieverstrekking op een veilige manier. Het kan zijn dat u medicijnen gebruikt of gaat gebruiken waarvoor u een eigen bijdrage betaalt. Is dit het geval dan krijgt u een factuur van de apotheek van het Anna Ziekenhuis.  

Contact

Heeft u vragen over onze zorg of wilt u hospicezorg aanvragen? Neem dan contact op met ons Transmuraal Team via 040 - 286 4818.