Nieuw woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Akert voldoet niet meer aan de huidige eisen. De technische staat is op orde, maar het gebouw is verouderd en past niet meer bij onze visie op zorg. Daarom gaat Ananz een nieuw woonzorgcentrum bouwen op het terrein van Grote Bos.

Een woonzorgcentrum waarmee we de beste zorg kunnen leven in huisvesting die voldoet aan de huidige/toekomstige eisen. Het gebouw is licht, modern, duurzaam en ingericht op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van domotica.

Uiteraard laten we de sfeer van de huidige Akert zoveel mogelijk terugkomen in het nieuwe gebouw. Dat doen we in samenspraak met bewoners, mantelzorgers en medewerkers. 

De verwachting is dat we in de zomer van 2023 kunnen verhuizen. 

In dit filmpje ziet u een impressie van het nieuwe gebouw.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Nieuwe naam 

Bij een nieuw woonzorgcentrum hoort ook een nieuwe naam. Daarom is een prijsvraag uitgeschreven. Een jury vanuit Akert heeft op 20 mei de nieuwe naam bekend gemaakt: Heide. Omdat er meerdere inzendingen waren die Heide hadden, heeft de jury gekeken naar de beste motivatie. Mevrouw van der Velden en haar zoon Marijn van Berkel zijn uitgeroepen tot winnaars. Hun motivatie: 

De naam Heide past natuurlijk bij alle heidevelden in de directe omgeving van Geldrop. De naam Heide symboliseert voor ons een buitenruimte waar een hoeder zijn ‘kudde’ vrijheid geeft om te plezieren en te laten grazen. Je wilt als nieuwe bewoner van het nieuwe woonzorgcentrum vrij, ruimtelijk en natuurlijk wonen. Ananz is de herder van de kudde als metafoor voor de nieuwe bewoners in Heide.

 

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Het nieuwe woonzorgcentrum

  • er is plaats voor 84 bewoners (met lichamelijke beperkingen en/of dementie)
  • er zijn 16 plaatsen voor dagbesteding
  • de appartementen worden 2x zo groot als de huidige appartementen bij Akert
  • ieder appartement heeft een woon-slaapkamer, een keukenblokje en een eigen badkamer met toilet
  • er is veel daglicht voor bewoners, medewerkers en bezoekers
  • met fijne werkplekken en vergaderruimten voor medewerkers
  • en veel aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en domotica

Het gebouw

  • heeft 2 verdiepingen
  • mensen met dementie wonen zoveel als
    mogelijk op de begane grond met mooie
    binnentuin
  • mensen met somatische problemen wonen op de 1e verdieping waar grote balkons zijn
  • elke per groep 14 bewoners krijgt een eigen huiskamer

Grote bos

  • ligt prachtig in het groen
  • je kunt lekker eten in Gasterij Bij de Boom
  • er zijn voldoende parkeerplaatsen
  • de specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, bewegingsagogiek, psychologen, geestelijke verzorging en diëtetiek zijn dicht in de buurt
Impressie gebouw voorkant met straatje ervoor
Impressie gebouw zijkant met balkons

Contact

Heeft u een vraag over het nieuwbouwproject? Neem dan contact op via onderstaand formulier.