Naar het overzicht

Mariska - meer tijd voor mijn dochter

Mariska Elbersen – Aarts werkte 14 jaar bij het facilitair bedrijf in het St. Anna Ziekenhuis, toen ze in november de overstap maakte naar de facilitaire dienst van Ananz. In een relatief nieuwe omgeving je draai vinden in tijden van corona is best een uitdaging.

“Hoewel Ananz natuurlijk ook onder de St. Anna Zorggroep valt, was het voor mij best even wennen in mijn nieuwe werkomgeving. Samen met mijn 2 collega’s begon ik vol goede moed aan het nieuwe jaar, toen in maart de lockdown werd ingesteld. Mijn collega’s kennen Ananz als hun broekzak en voor mij was het allemaal redelijk nieuw. Daarom is toen besloten dat ik zoveel mogelijk thuis zou werken en mijn collega’s op kantoor bleven. Een begrijpelijk besluit omdat het op dat moment bijdroeg aan de continuïteit van de facilitaire dienst.“

Verbinding

“Voor mij persoonlijk was het wel wennen, omdat de afstand tot de werkvloer natuurlijk een stuk groter werd. Inwerken en Ananz goed leren kennen was daardoor best een uitdaging. Bovendien ben ik een sociaal iemand die de verbinding zoekt en dat gaat via telefoon en mail toch een stuk minder makkelijk. Maar het had ook voordelen, ik kon er bijvoorbeeld op deze manier zijn voor mijn dochter van 6, die thuis was omdat de scholen dicht waren. Het scheelde een hoop gedoe met opvang. Inmiddels ben ik wel al een paar keer op kantoor geweest en hopelijk breidt zich dat de komende periode uit zodat ik mijn facilitaire talenten ten volle kan benutten.”

Gastvrijheid

“Tot die tijd werk ik vanuit mijn fijne werkkamer op de eerste etage, mits het niet te warm is. Toen het kwik boven de 25 graden steeg, heeft er wel een kleine interne verhuizing naar beneden plaatsgevonden. Eigen schuld overigens, want we nemen onszelf al drie jaar voor de airconditioning boven te laten aansluiten en steeds schuiven we het op de lange baan. Toch bijzonder, voor iemand die bij het facilitair bedrijf werkt. Ik moest het dus doen met een ‘open-deur-beleid’: met de voordeur open was het aan de keukentafel net iets beter uit te houden. Gastvrijheid blijkt toch echt mijn ding te zijn.”

Mooie momenten

“Overigens heb ik in de afgelopen periode ook bij mijn zesjarige dochter het facilitaire talent ontdekt. Aangezien mijn man buitenshuis aan het werk was in de bouw, waren mijn dochter en ik overdag veel op elkaar aangewezen. Na werktijd was mijn man er weer om me te helpen. Hele dagen thuis met mijn dochter, leverde vele mooie momenten op. Zo bracht ze me dagelijks een lekker kopje koffie met een motiverend briefje. Daarnaast overlaadde ze me met kattenbelletjes en tekeningen. Ik vermoed dat ze stiekem niet zo’n zin had in haar schooltaakjes. En ach, wat maakt het ook uit, zo leert ze ook schrijven en haar eigen creativiteit ontdekken. Wie weet zit het in het bloed en ligt er nog een facilitaire carrière voor haar in het verschiet bij St. Anna Zorggroep. De tijd zal het leren. Zoals de tijd ons ook zal leren welke invloed corona nog op ons leven en werk zal hebben in de toekomst. Wat het ook wordt, ik heb er alle vertrouwen in dat wij het als zorggroep aankunnen.”

Mariska