Naar het overzicht

Ilse - bewoner met corona

We hebben erover gehoord, gelezen, nieuws gevolgd, updates van het uitbraakteam gehad en ons gevoel was dat het ons misschien niet zou treffen. Helaas zijn ook wij in deze nachtmerrie beland.

Besmette bewoner

Afgelopen donderdag kregen we de uitslag. Een eerste bewoner besmet. Tjonge jonge, ik kreeg het te horen van een collega want ik was deze dag vrij. Ze belde me met het nieuws, helemaal ondersteboven op. ‘Ik heb deze bewoner vannacht nog verzorgd, onbeschermd!’ Deze bewoner hoestte allang, toch besloten om haar te testen. Niemand had het verwacht. Er waren verder geen klachten, geen koorts of benauwd.

Slecht geslapen

Ik heb er die nacht echt slecht van geslapen. Steeds spookte het beeld voor me dat onze bewoners niet begrijpen dat ze op hun kamer moeten blijven. Wat nu als besmette mensen rondlopen. Dan krijgt iedereen het!

Ondanks alles

Vrijdag hebben ze een hoop geregeld. Doordat we regionaal samenwerken is er voor deze bewoner een plek gevonden bij Oktober. Een cohort afdeling. Het voelt dubbel, verplaatsen van woonplek is funest voor hen. Deze bewoner begreep het ook niet. Toch was er gelatenheid.
Nadien kreeg ik nog een mail van de zoon. Hij had al contact gehad met de afdeling en het voelde ondanks alles toch goed.