Anna Ouderenzorg en het coronavirus

Bij Anna Berk zijn 5 huiskamers. Hieronder een update over corona-besmettingen en de aangepaste bezoekregeling. 

Margriet: er zijn geen bewoners besmet. Per dag is 1 bezoeker toegestaan, geen kinderen jonger dan 13 jaar. 

Korenbloem: er is 1 bewoner die besmet is en die in de kamer verzorgd kan worden. Daar dragen medewerkers beschermende kleding en volgen het coronaprotocol. Per dag is 1 bezoeker toegestaan, geen kinderen jonger dan 13 jaar. 

Klaproos: Er zijn meerdere bewoners besmet. De afdeling is afgesloten van de rest van Berk. De besmette bewoners worden zoveel mogelijk gescheiden van de bewoners die geen klachten hebben. Na 5 dagen worden alle bewoners getest, dan is er meer duidelijk of er meerdere bewoners besmet zijn. Bezoek is helaas niet toegestaan. 

Varen: dit is een cohortafdeling, want er zijn meerdere bewoners besmet met het coronavirus. De bewoners kunnen op de afdeling gewoon rondlopen. Medewerkers dragen beschermende kleding en volgen het coronaprotocol. 

Waterlelie: sinds 29 november (na de quarantaineperiode van 14 dagen) is het cohort hier opgeheven. De bewoners zijn klachtenvrij. Per dag is 1 bezoeker toegestaan, geen kinderen jonger dan 13 jaar.

Anna Ouderenzorg houdt de eerste contactpersonen van Berk op de hoogte. 

Helaas zijn er bij huiskamer Varen op Berk meerdere bewoners besmet met het coronavirus. Daarom is van deze huiskamer een cohort gemaakt: bewoners mogen rondlopen en medewerkers dragen beschermende kleding. De bewoners mogen tenminste 14 dagen geen bezoek ontvangen. 

Op bezoek

Bij huiskamers Margriet, Korenbloem en Klaproos zijn momenteel geen bewoners besmet met het coronavirus. We doen er alles aan om dit zo te houden, daarom hebben we een beperkte aangepaste bezoekregeling ingesteld.

Vanaf dinsdag 23 november mogen de bewoners van Margriet, Korenbloem en Klaproos elke dag 1 bezoeker ontvangen. Kinderen jonger dan 13 jaar zijn niet welkom: momenteel zijn er immers veel besmettingen onder kinderen.

 

Helaas zijn er bij Anna Berk meerdere bewoners besmet met het coronavirus. De komende dagen gaan we alle bewoners en alle medewerkers nog beter volgen. We gaan ook testen als er sprake is van milde klachten of van klachten als hoofdpijn of spierpijn. 

Zaterdag worden de bewoners die op dinsdag negatief getest zijn voor een tweede keer getest.

Berk blijft tot en met maandag gesloten.  

Meer lezen

Helaas zijn er bij Anna Berk bewoners die ondanks de volledige vaccinatie besmet zijn met het coronavirus. Van huiskamer Waterlelie is een cohort gemaakt: de huiskamer is afgesloten van de rest van Berk. Medewerkers dragen beschermingskleding. Bewoners kunnen zich vrij bewegen en op afstand in de huiskamer zitten.

Alle bewoners en de medewerkers die vanaf zondag bij Waterlelie gewerkt hebben, zijn getest.  

Tijdelijke sluiting Berk
Om verspreiding van het virus te verminderen zou het goed zijn om bewegingen tegen te gaan, maar bij Berk is dat haast niet mogelijk. Daarnaast maken we ons zorgen om de snelheid van de besmettingen. Daarom hebben we het drastische besluit genomen om heel Berk tot en met donderdag te sluiten en geen bezoekers toe te laten.

  • Donderdagmiddag nemen we het besluit of we bezoekers weer toelaten.  
  • De bewoners van Waterlelie mogen tenminste 14 dagen geen bezoek ontvangen.
  • Bezoekers van de dagbesteding bij Berk mogen ook tot en met donderdag niet komen.
  • Evenals de kapper, pedicure en tandarts (behalve als het medisch noodzakelijk is)

 

Bij al onze locaties draagt u mondkapje. U krijgt dit chirurgisch mondkapje bij binnenkomst. Ook onze medewerkers dragen een chirurgisch mondkapje. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.

Maximaal 4 bezoekers per dag, max 2 per keer

Iedere bewoner mag maximaal 4 bezoekers per dag ontvangen en niet meer dan 2 bezoekers per keer. Eventueel mag er per dag 1 kind jonger dan 13 jaar bij zijn.

Het is in onze appartementen en kamers niet mogelijk om met 4 bezoekers in 1 ruimte te zijn en dan ook nog eens 1,5 afstand te houden. Daarom hebben we het maximum aantal van 2 bezoekers per keer ingesteld. 

Bewoners die positief getest zijn mogen geen bezoek ontvangen, tenzij de arts anders beslist. 

1,5 meter afstand

We houden altijd 1,5 afstand. Ook op de kamer of het appartement van de bewoners.  

Gasterij Bij de Boom 

Brengt u een bezoekje aan onze gasterij bij Anna Heuvel? Dan houdt u ook hier 1,5 meter afstand. Op de tafels staan stickers waar u wel/niet mag gaan zitten. Bij binnenkomst vult u een formulier in. Zit u? Dan mag u uw mondkapje af doen.  

Basisregels

  • Kom niet op bezoek als u klachten heeft. Laat u testen bij de GGD. Dit geldt ook als u al gevaccineerd bent.
  • Blijf ook thuis als u positief getest bent of als u wacht op de uitslag van de test.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed uw handen.
  • Hoest en nies in de elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
Poster Max 4 Bezoekers Als Plaatje