Ananz en het coronavirus

Vanaf zaterdag 25 september gelden er landelijk nieuwe coronamaatregelen. Als zorggroep hebben we kritisch gekeken naar de nieuwe richtlijnen en adviezen. Ons uitgangspunt daarbij is dat we onze kwetsbare bewoners en cliënten optimaal willen beschermen. Hieronder leest u welke afspraken vanaf 25 september op alle locaties van Ananz gelden.

Op bezoek

We houden altijd 1,5 afstand. En is dat niet mogelijk dan draagt u een mondkapje.  Bezoekers vragen we om een andere oplossing te zoeken als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld samen naar buiten voor een wandeling.

Mondkapje

Onze medewerkers die binnen 1,5 meter zorg verlenen en dus geen afstand kunnen houden dragen wel een chirurgisch mondkapje. Hoe lang ze die zorg verlenen is niet belangrijk. 
Medewerkers dragen ook een chirurgisch mondkapje als ze milde coronaklachten hebben en wachten op de uitslag van de test. 

Groepsactiviteiten

De groepsactiviteiten binnen en buiten gaan weer door. Ook hier geldt de 1,5 meter afstand.

Gasterij Bij de Boom

In de Gasterij bij Heuvel is het ook niet meer nodig om een mondkapje te dragen. Maar ook daar houdt iedereen, binnen en op het terras, 1,5 meter afstand. Is het niet mogelijk 1,5 afstand te houden? Draag dan een mondkapje. Het blijft verplicht om te reserveren, dat mag ook aan de deur. Bij binnenkomst vullen bezoekers nog steeds een formulier in, en er mogen maximaal 4 personen aan een tafel zitten.

Basisregels

  • Desinfecteer uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Heeft u klachten? Kom niet op bezoek en laat u testen.
Ananz Poster Maatreglen